جاذبه های طبیعت گردی استان مرکزی
استان مرکزی را می توان امپراتوری شهرک های صنعتی نامید. جایی که برخی از مهمترین صنایع سبک و سنگین ایران در آنجا فعالیت می کنند. این استان مفاخر بسیاری را هم تقدیم ایران کرده و طبیعت جالب توجه مرکزی، همواره تحت تاثیر نام های سنگین مشاهیر و صنایع آن قرا گرفته است. در این یادداشت برخی از ییلاق ها و جاذبه های طبیعی استان مرکزی را بررسی می کنیم.
آبشار مزرعه
این آبشار با قرار گرفتن در مرز دو دره، منظره ای نفس گیر ایجاد کرده است. مسیر دسترسی به این آبشار ازبین صدها باغ گیرا می گذرد. آبشار دره اول با کمی بلندی بیشتر نسبت به دو آبشار کوتاه دره دوم، جذابیت بسیاری را در این منطقه بوجود آورده است. چشم انداز دامنه های سرسبز و جنگلی و استپ کوهی با چشمه های پی در پی و دره های خوش پیکر، طراوات زیادی به منطقه بخشیده است.
چشمه چکاب
این چشمه بسیار زلال و خنک است. چشمه چکاب در گذشته خروش بیشتری داشته که البته اکنون نیز دلبری خود را حفظ کرده است. توپوگرافی اطراف چشمه بسیار خوش ساخت است و طبیعت قابل ملاحظه ای دارد که چکاب را به یک جاذبه دیدنی برای اطراق شاداب تبدیل می کند.
چشمه چپقلی
شفابخشی آب چشمه چپقلی از گذشته های دور زبانزد خاص و عام بوده و مسافران زیادی از آب چشمه برداشت می کنند و می نوشند. علاوه بر این چشمه بی نهایت گوارا، عرصه چپقلی بسیار با طراوت و با صفاست که مجالی گسترده برای نفس کشیدن و لذت بردن از طبیعت به مسافران می دهد.
هزاوه
تابستان های خنک روستای هزاوه معروف است. این خاک آنقدر پربرکت و باصفاست که بزرگی چون امیرکبیر را در خود پرورده است. وجود چشمه سارهای متعدد و خاک خوب از خصایص هزاره است. در این منطقه کوههای بلند بسیار زیاد است که به جابجایی ابرها و بارش باران کمک می کند. پس از باران، کوههای بلند آب را از دامنه سنگی دامنه ها جاری می سازد و باغ ها را سیراب می کند. اقامت در میان تاکستان های هزاوه خالی از لطف نیست.
محلات
محلات پایتخت گل ایران است و جذاب ترین منطقه محلات، محله سرچشمه است که از مطلوبیت بسیاری برخوردار است. گفته می شود که علت به وجود آمدن شهر محلات، وجود این چشمه بوده است. درختان رعنا و چنار پیری در اطراف چشمه تجمع کرده که هوای محلات را دراین محله فرح بخش می کنند.
آبشار قطره باران
این آبشار و زمین های اطرافش مانند یک معجزه در دل خشکی سبز شده اند. محدوده این آبشار دلربا در یک دره عریض قرار دارد و گیاه زیبای پرسیاوشان نیز مانند پوششی سبز دیوارههای این آبشار را در آغوش گرفته است. وجود یک قنات و ریزش مداوم قطرات آب از یک صخره، منظره ای شگفت انگیز بوجود آورده است.
خانک
این دهکده خوش آب و هوا در ابتدا مانند کیک تولدی به رنگ قهوه ای سوخته به چشم می خورد که علت آن وجود اکسید آهن در خاک این روستا است در ابتدای خانک و در پس کوچه باغهای دلربایش قناتی وجود دارد که شهر را سیراب می کند و آبشاری قدیمی که مانند جهانگرد قصه ها گه گاه سروکله اش پیدا می شود.
سراب و چشمه بلاغ حک
این چشمه با اشتیاق از دل کوه می جوشد و علاوه بر ایجاد چشم انداز بسیار زیبا و چشم نواز، آب مورد نیاز روستاهای حک بالا، حک پایین و تخت محل را تامین می کند. مردم منطقه معتقدند کیخسرو قبل از آنکه در غار معروف کیخسرو ازنظرها پنهان شود در این چشمه غسل کرده است و براستی که آب و هوای اطراف چشمه، آب حیات است.
سراب عباس آباد
این سراب و درختان اطرافش به قصه های رویاگونه می مانند. سایه سار درختان اطراف سراب، بی نهایت خوش منظره هستند به طوری که سازمان میراث فرهنگی را برآن داشته تا در این منطقه پارکی توریستی ایجاد کند.
چشمه دوخواهران
در دامان کوهستان دوخواهران، آب بسیار سرد و گوارا، مشتاقانه از دل صخره بیرون می آید که به چشمه دو خواهران معروف است. از ابتدای سرچشمه آب تا پایین روستای دو خواهران، انواع درختان تنومند و کهنسال چنار ، صنوبر، بید و گردو، دلربایی می کند. دوخواهران در گذشته از تفرجگاه های شاه نشین منطقه عراق عجم بوده است.